Bridge logo

Antwoorden op een sterke 2 opening

 

In de loop der jaren zijn er veel conventies ontwikkeld om je kaart te omschrijven na een sterke 2 opening. Het is natuurlijk niet alleen van belang het eerste antwoord als omschrijvend te beschouwen, maar de verdere biedingen zijn ook zeer belangrijk.

De Kaplan, Gamma, Natuurlijke, Kokish en Martelsby antwoorden na een sterke 2 opening worden uitgebreid besproken en lijken mij in de genoemde volgorde ook de meest duidelijke en/of effectieve methodes.

Aas tonende antwoorden na een sterke 2 opening - Dit zijn antwoorden na een sterke conventionele 2 opening welke gebaseerd zijn op de theorie dat openaar met een sterke ongebalanceerde of semi-gebalanceerde hand meer geinteresseerd is in eerste partners eerste controles dan in zijn lange kleur of zijn algemene kracht.
Albarran en de Nexon antwoorden na een sterke 2 opening - Deze conventie werd geintroduceerd door Pierre Albarran en Baron Robert de Nexon.
Albert 2 antwoorden - Het is onbekend wie deze conventie heeft ontwikkeld. De Albert 2 opening en antwoorden gaat niet meer op na tussenbiedingen van de tegenpartij, maar een doublet door de tegenpartij wordt niet als storend gezien.
Automatisch 2 antwoord na een sterke 2 opening - Dit conventionele antwoord wordt nog veel gebruikt. Het 2 antwoord op de sterke conventionele 2 opening geeft geen enkele info aan de openaar en vraagt alleen naar de kracht en verdeling van de openaar.
CAB antwoorden na een sterke 2 opening - C.A.B. antwoorden na een sterke, conventionele 2 opening is onderdeel van het C.A.B. Biedsysteem. Deze antwoorden zijn ook onderdeel van het Acol Biedsystem dat met wat kleine wijzigingen in Engeland en Australie gebruikt wordt(werd).
Goedkoopste lage kleur als tweede negatief antwoord - Een manier om ook met een zeer slechte hand verder te bieden.
Controle Tonende Antwoorden na een sterke 2 opening - Dit systeem is ontwikkeld uit verschillende Italiaanse biedsystemen. De bedoeling is om met het eerste antwoord het aantal azen en heren aan te geven. Ook wel Stap antwoorden genoemd.
`
Deense Controle Tonende antwoorden na een sterke 2 opening - Het originele concept is afkomstig van de Controle Tonende antwoorden (ook: Stap antwoorden) na een sterke, conventionele 2 opening. Bekijk eerst de originele antwoorden en pas daarna de versie zoals voorgesteld door Lars Blakset en Soren Christiansen uit Denemarken.
Edgar Kaplan Controle Tonende antwoorden na een sterke 2 opening - Het originele concept is afkomstig van de Controle Tonende antwoorden (ook: Stap antwoorden) na een sterke, conventionele 2 opening. Bekijk eerst de originele antwoorden en pas daarna de versie zoals voorgesteld door Edgar Kaplan.
George Rosenkranz Controle Tonende antwoorden - Het originele concept is afkomstig van de Controle Tonende antwoorden (ook: Stap antwoorden) na een sterke, conventionele 2 opening. Bekijk eerst de originele antwoorden en pas daarna de versie zoals voorgesteld door George Rosenkranz, waar niet alleen het aantal controles wordt aangegeven maar ook eventuele stoppers voor een eventueel SA contract.
Nieuw Zuid Wales Controle Tonende antwoorden - Het originele concept is afkomstig van de Controle Tonende antwoorden (ook: Stap antwoorden) na een sterke, conventionele 2 opening. Bekijk eerst de originele antwoorden en pas daarna deze versie welke een variant is van het Weense systeem.
Oswald Jacoby Stap antwoorden - Het originele concept is afkomstig van de Controle Tonende antwoorden (ook: Stap antwoorden) na een sterke, conventionele 2 opening. Bekijk eerst de originele antwoorden en pas daarna de versie zoals voorgesteld door Oswald Jacoby.
Eric Kokish's antwoorden na een sterke, conventionele 2 opening - Kokish vindt dat een twee kleurenspel niet geopend moet worden met een conventionele, sterke 2. Indien de 2 openaar toch een tweede kleur biedt wordt verwacht dat dat een 4-kaart zal zijn.
Deze afspraak heeft effect op sommige verdere biedingen.
Herbert Tweede Negatief antwoord na een sterke, conventionele 2 opening - Een conventie waar veel aandacht wordt gegeven aan de zeer zwakke handen van de antwoordende hand.
Gamma antwoorden na een sterke, conventionele 2 opening - Deze antwoorden na een sterke, conventionele 2 opening zijn ontwikkeld door Édouard Lachand. Hij ontwikkelde ook het Gamma System, waar de 2 opening twee verschillende betekenissen heeft.
Martelsby antwoorden - De basis voor dit systeem zijn de Controle Tonende antwoorden (ook Stap voor Stap antwoorden) na een sterke, conventionele 2 opening. Deze variant combineert niet alleen de mogelijkheid om het aantal controles van partner te tonen, mar ook de plaats waar deze controles aanwezig zijn.
Monaco antwoorden door Pierre Ghestem en Claude Delmouly - Deze antwoorden zijn onderdeel van het Monaco Biedsysteem. Over het algemeen tonen de eerste antwoorden het aantal azen en heren plus de kracht van de hand. Daarna is het conventioneel mogelijk om informatie over de vrouwen uit te wisselen.
`
Monaco antwoorden - Deze antwoorden zijn onderdeel van het Monaco Biedsysteem. Alleen het eerste 2 ruiten antwoord is conventioneel.
Natuurlijke antwoorden - Deze antwoorden worden gebruikt na een conventionele 2 opening van partner, en is compleet natuurlijk behalve het eerste 2 antwoord dat conventioneel en negatief is. Alle andere antwoorden zijn natuurlijk en positief.
Negatief 2 antwoord - Een antwoord dat minimale kracht belooft na een forcing 2 opening.
2 positief antwoord - Een afspraak waar het enige positieve antwoord na een sterke conventionele 2 opening, 2 is.
2 als negatief en 2 als neutraal antwoord - Met twee verschillende antwoorden na een sterke conventionele 2 opening.
2 negatief antwoord - Onder de vele antwoorden na een sterke conventionele 2 opening tonen de volgende eerste antwoorden distributie en eventueel het aantal waardes dat de antwoordende hand bezit.